blank

  

 blank

Chowien sairauslista 

 

 

 

Chow chow ry:n jalostustoimikunta on kokouksessaan perustanut listan, jonne kirjataan tiedot choweilla esiintyneistä erilaisista sairauksista, lisääntymiseen liittyvistä ongelmista ja muista jalostuksessa huomioon otettavista vioista, kuten autoimmuunisairaudet, haiman- ja kilpirauhasen vajaatoiminta, sokeritauti, SA ja muut ihosairaudet, usein esiintyvät hot spotit, ruoka-aineallergiat, ristisideleikkaukset, irtopalojen poistot, selkärankaongelmat. spondyloosi, märkäkohdut, keisarileikkaukset, polttoheikkous, häntämutkat, purentaviat, kivespuutokset jne. Listan avulla kerätään tietoa rodun ja yksittäisten koirien terveydestä. Listaa voidaan käyttää tiedonhankintaan jalostuskäyttöä suunnitellessa. 
Näin voimme paremmin välttää tilanteet, joissa yksittäisillä koirilla esiintyviä samoja tai saman tyyppisiä ongelmia esiintyisi suunnitellun yhdistelmän molemmilla vanhemmilla tai esivanhemmilla. Listalle tulee koiran rekisterinumero, koiran nimi sekä sairaus. Muut tiedot, kuten omistajan nimi jne. Jäävät jalostustoimikunnan arkistoon. Lista tullaan julkaisemaan Chow chow yhdistyksen verkkosivuilla, ja on kaikkien halukkaiden katsottavissa. Listaa tullaan päivittämään säännöllisesti. Nyt pyydämme kaikilta nykyisiltä ja entisiltä chowin omistajilta tietoja heidän koiriensa sairauksista, oli koira sitten kotikoira tai jalostuskoira elävä tai jo sateenkaaren sillalle siirtynyt. Tietojen oikeellisuuden varmistamiseksi tarvitsemme lääkärintodistuksen.

Tiedot voi lähettää sähköpostilla jalostustoimikunnalle osoitteella pekka.pesu(a)outlook.com tai postitse Pekka Pesu Isännäntie 11 90230 Oulu 

 

 

Chowien sairauslista (päivitetty 04/2017) 

 

 

 

 


© 2008  ChowChow ry - Trival Oy