Chow chow yhdistys

Epilepsia ja dyskinesia -kysely

Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmä kerää aineistoa epilepsiaa tai dyskinesiaa (esim. CECS) sairastavista koirista. CCY välittää seuraavan viestin ja kehottaa kaikkia aiheesta kiinnostuneita chowin omistajia vastaamaan kyselyyn:

Chow Chow rodusta kaivataan vastauksia uuteen epilepsia ja dyskinesia -kyselyyn.

Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmä on julkaissut uuden Epilepsia ja dyskinesia -kyselyn betaversion osana tavoitetta yhdenmukaistaa ja tehostaa koirien epilepsian ja dyskinesian kansainvälistä tieteellistä tutkimusta.

Tällä hetkellä aineistoa kerätään kyselyn viimeistelyä varten. Tätä varten toivomme vastauksia kaiken rotuisista ja ikäisistä epilepsiaa tai dyskinesiaa (esim. CECS) sairastavista koirista. Tavoitteenamme on kehittää monipuolinen työkalu, joka antaa omistajalle lisää tietoa koiransa sairaudesta sekä yksilötasolla että muuhun populaatioon verrattuna, auttaa eläinlääkäreitä epilepsian ja dyskinesian diagnosoinnissa ja koota laadukasta aineistoa kansainvälisen tieteellisen tutkimuksen tueksi.

Epilepsia ja dyskinesia -kyselyyn pääsee vastaamaan rekisteröitymällä Petsofiin (www.petsofi.fi). Petsofiin rekisteröityminen ja kyselyyn vastaaminen on täysin ilmaista. Lisäämällä Petsofiin koiran tiedot ja klikkaamalla luomaansa koiraa pääsee Analyysit-osiossa kohtaan ’Epilepsia ja dyskinesia’, jonka takaa kysely löytyy.

Mikäli rekisteröitymisessä tai kyselyyn vastaamisessa on ongelmia, Petsofin tekniseen tukeen voi ottaa yhteyttä: https://petsofi.fi/tuki.