Chow chow yhdistys

Yhdistys

Chow Chow yhdistys ry tarjoaa palveluita jäsenilleen kaikessa, mikä koskee choweja.

Tarjoamme näillä sivuilla monipuolisesti choweja koskevaa tietoa, niin koiranpidosta ja kenneltoiminnasta kuin kasvatuksesta ja koiranäyttelyistäkin.

Olemme keränneet linkkien alle eri aihealueita. Toivomme Sinun löytävän hyödyllistä tietoa, jotta koirasi ja sinä voitte viettää rikasta elämää ja nauttia toistenne seurasta.

Chow Chow yhdistys ry, josta myös käytämme lyhennettä CCY, oli rotua harrastava yhdistys vuosina 1972-1987 jonka jälkeen SKL hyväksyi CCY:n rotujärjestöksi 28.11.1987 pidetyssä valtuuston kokouksessa. Yhdistys on Suomen Kennelliiton (SKL) jäsen. CCY:n toiminta-alueena on koko Suomi.

CCY:n toiminnan tavoitteet

  • kerätä piirinsä kaikki chowien omistajat, kasvattajat ja rodusta kiinnostuneet
  • pitää rotu puhtaana, jalostusvalvonta hyväksyttyjen jalostusmääräysten mukaisesti ja jalostuskirjanpito
  • harjoittaa rotuun liittyvää julkaisutoimintaa
  • neuvoa ja opastaa jäseniä sanoin, kuvin ja kirjoituksin chowien kasvattamisessa ja jalostamisessa, ruokinnassa ja hoidossa
  • tukea tieteellistä ja käytännöllistä tutkimusta kaikilla choweja koskevilla aloilla
  • järjestää näyttelyitä, jalostustarkastuksia ja tukea kokeita
  • kasvattaa eläinrakkautta
  • kehittää ja vilkastuttaa kennelharrastusta maassamme

Tarkemmat tiedot yhdistyksen tarkoituksesta ja tehtävistä saat lukemalla säännöt.

Kokoukset

CCY pitää keväisin ja syksyisin sääntömääräiset vuosikokouksensa. Kokouspaikkoja pyritään vaihtelemaan vuosittain eri puolille Suomea. Kevätkokous järjestetään yleensä huhtikuussa. Se on tilinpäätöskokous. Siellä julistetaan myös edellisen vuoden näyttelysaavutusten perusteella lasketut Vuoden Chow Chow-kilpailun tulokset ja jaetaan palkinnot. Syyskokous järjestetään yleensä marraskuussa. Siellä hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarviot. Samalla valitaan uudet jäsenet yhdistyksen hallitukseen erovuoroisten tilalle. CCY:n alaosastot pitävät yhden vuosikokouksen, aina tammikuussa. Kokousten ajankohdat, kokous-kutsut, opastukset ym. yksityiskohdat löytyvät Sinikieli-lehdestä ja internetsivulta.

Näyttelyt

Rodun erikoisnäyttelyn järjestämme kerran vuodessa. Näyttely järjestetään vuorovuosina talvi- ja kesäaikaan. Näyttelyn käytännön toteutuksesta vastaa yleensä jokin alaosastoista. Olemme mukana Helsingin seudun koiranäyttelyiden (esim. Messukeskuksen) järjestelyissä. Näihin järjestelyihin toivotaan jäsenten aktiivista panosta, koska sillä tuetaan merkittävästi CCY:n toiminnan rahoitusta. Talkooporukan tarveajat löytyvät internetsivuilta ja Sinikielestä.

Leirit

Vuorovuosittain järjestämme koko yhdistyksen kesä-, tai talvileirin. Leirit ovat kaikille jäsenille mukavan rennossa muodossa järjestettyjä tapaamisia. Siellä kerrotaan kuulumiset, vaihdetaan mielipiteitä. Lapsille on toimintaa ja ajankulua. On leikkimielisiä kilpailuja. Epävirallinen näyttely – Club Show – halukkaille on vakio-ohjelmaa. Saunotaan, grillataan, ym. tai ollaan muuten vain yhdessä. Leirien käytännön toteutuksesta vastaa yleensä jokin alaosastoista. Myös alaosastot järjestävät omia leirejään vuosittain. Muut yksityiskohdat löytyvät uutiset-sivulta.

Treffit

Treffit ovat alaosastojen tapa kokoontua. Alaosastot järjestävät treffejä pitkin vuotta. Vaikka treffit ovat alueellisia jäsentapaamisia, ovat kaikki muutkin tervetulleita mukaan.

Yhdistyksen Y-tunnus 2331823-0